RESOURCE PROTEIN morela 24 x 200 ml
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
RESOURCE PROTEIN smak morelowy 24 x 200 ml
Resource Protein to wysokobiałkowy preparat odżywczy z dodatkiem witamin i składników mineralnych bez błonnika. Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko np:
Stosowany między innymi:
- W chorobie onkologicznej, gdy pacjenci mogą wykazywać zwiększone zapotrzebowanie na energię, białko i inne składniki odżywcze.
- W okresie okołooperacyjnym zapewniając odpowiednie żywienie wspierające proces powrotu do zdrowia.
- W chorobach neurologicznych kiedy dysfagia neurologiczna może prowadzić do rozwoju niedożywienia.
- U osób starszych przy zaburzeniach zmysłu smaku i węchu oraz braku apetytu.
Skład produktu jest odpowiednio dobrany, aby stosować jako jedyne źródło pożywienia, a białko stanowi aż 30% wartości energetycznej produktu.
Sposób użycia i przechowywania:
Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcje produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.
Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Dzieci / Stosowanie produktu należy skonsultować z lekarzem.
Dorośli / Jako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę, lub jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza.
Ważna informacja:
Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik.
|
|
100 ml |
Wartość energetyczna |
kJ/kcal |
527/125 |
Tłuszcz (25% kcal) w tym: |
g |
3,5 |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
0,5 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
g |
2,1 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
g |
0,9 |
Węglowodany (45% kcal) w tym: |
g |
14 |
- cukry |
g |
6,5 |
- laktoza |
g |
<0,50 |
Białko (30% kcal) |
g |
9,4 |
Sól (= Na (g) x 2,5) |
g |
0,2 |
Składniki mineralne |
|
|
Sód |
mg |
80 |
Potas |
mg |
155 |
Chlorki |
mg |
100 |
Wapń |
mg |
120 |
Fosfor |
mg |
100 |
Magnez |
mg |
23 |
Żelazo |
mg |
1,5 |
Cynk |
mg |
1,3 |
Miedź |
mg |
0,17 |
Mangan |
mg |
0,27 |
Fluorki |
mg |
0,12 |
Selen |
µg |
7,5 |
Chrom |
µg |
5,5 |
Molibden |
µg |
11 |
Jod |
µg |
17 |
Witaminy |
|
|
A |
µg |
120 |
D |
µg |
1,3 |
E |
mg |
2,3 |
K |
µg |
10 |
C |
mg |
16 |
Tiamina |
mg |
0,2 |
Ryboflawina |
mg |
0,23 |
Niacyna |
mg (mg NE) |
0,9 (1,6) |
B6 |
mg |
0,25 |
Kwas foliowy |
µg |
35 |
B12 |
µg |
0,65 |
Biotyna |
µg |
5 |
Kwas pantotenowy |
mg |
0,65 |
Osmolarność |
mOsm/l |
390 |
Zawartość wody |
g/100 ml |
80 |